Για τη μαζική απεργία πείνας των μεταναστών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας από τις 17/11 μετά τη δολοφονία συγκρατούμενού τους

Χαρτοπανό ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσηςΣε μαζική απεργία πείνας βρίσκονται οι έγκλειστοι μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, από την Δευτέρα 17/11. Αφορμή αποτέλεσε ο θάνατος του συγκρατούμενού τους Μοχάμεντ Ασφάκ, ο οποίος υπέφερε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, ύστερα από το ξυλοδαρμό του από μπάτσους κατά την εξέγερση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου. Ο Μοχάμεντ δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από τους ανθρωποφύλακες της Αμυγδαλέζας, παρά μόνο όταν η κατάσταση της υγείας του ήταν ήδη σε οριακό σημείο.

Ο θάνατος ενός ακόμη έγκλειστου μετανάστη σε κέντρο κράτησης ή/και κρατητήριο α.τ. είναι μια ακόμα υπενθύμιση της βαρβαρότητας της δολοφονικής μηχανής που λέγεται Ελλάδα-φρούριο.
Οι μετανάστες στέκονται απέναντι στην αθλιότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με μόνο όπλο τα σώματα και τις φωνές τους, δίνοντας παράδειγμα συλλογικής μαχητικής αξιοπρέπειας. Και έχουμε όλους τους λόγους να είμαστε δίπλα τους.