Όταν το κράτος χτίζει στρατόπεδα, διαλέγουμε στρατόπεδο – Antifa διαδήλωση

Όταν το κράτος χτίζει στρατόπεδα, διαλέγουμε στρατόπεδο - Antifa διαδήλωση

Αφίσα – κάλεσμα του antifa community στη διαδήλωση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική.

Παρασκευή 22/4, στις 18:30, στην πλατεία Αμερικής.

Πως οργανώνει το «ζορισμένο» και «κακόμοιρο» ελληνικό κράτος την «προσφυγική κρίση»; Ανάμεσα στους φράχτες των συνόρων, οι μετανάστριες και οι μετανάστες μετακινούνται σε ένα δίκτυο τυπικών ή άτυπων καταυλισμών και στρατοπέδων συγκέντρωσης, κάτω από την επίβλεψη και το σχέδιο του στρατού. Το κόστος αναπαραγωγής ενός μεγάλου κομματιού της πολυεθνικής εργατικής τάξης ορίζεται από τις ορέξεις των μπάτσων και των καραβανάδων: Ανάμεσα στην επιβίωση και τις προσταγές της δημόσιας τάξης. Ανάμεσα στις ΜΚΟ και στις ελληνικές μαφίες.

Το κράτος χτίζει στρατόπεδα

Από τον Πειραιά, ως την Ειδομένη, το ελληνικό κράτος μετατρέπεται σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Κάποιοι ψήνονται, γιατί ο στρατός πρέπει και μπορεί να κάνει τη δουλειά σωστά. Κάποιοι βρίσκουν φράγκα και ανοιχτές δουλειές, σε hot- spots και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι φασίστες αγκαλιάζονται με δημοτικές αρχές και ρατσιστές κατοίκους. Φράγκα, μιλιταρισμός, σκασμός: η στρατιωτική διαχείριση των μεταναστών/τριων εργατών/τριων είναι εθνική υπόθεση.

Διαλέγουμε στρατόπεδο

Στις διαδηλώσεις από το Σχιστό ως το κέντρο της πόλης, στις καθιστικές διαμαρτυρίες, στις καθημερινές τους αρνήσεις, απέναντι στις αδιαλλαξίες των δυτικών κρατών και των κοινωνικών συμμάχιων τους. Ενάντια σε μια ζωή στο όριο της αναπαραγωγής και της εξόντωσης. Ενάντια στους κοινούς μας εχθρούς. Ενάντια στα πρόσωπα, τις σχέσεις και τα συμφέροντα που τους σημαδεύουν. Που μας σημαδεύουν ως αυτό που είμαστε πραγματικά: η πολυεθνική εργατική τάξη.

Ή με το πολυεθνικό προλεταριάτο
Ή με τους στρατούς και τους φασίστες