Μοτοπορεία σε Αιγάλεω, Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και μικροφωνική ενόψει της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους μετανάστες-τριες

Μοτοπορεία και μικροφωνική αλληλεγγύης στους μετανάστες-τριες και πρόσφυγες και ενάντια στον ενδοκυριαρχικό πόλεμο πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 12/12/2015 από συντρόφισσες και συντρόφους από τις γειτονιές της δυτικής Αθήνας και του Πειραιά.

Η παρέμβαση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο Μετρό του Αιγάλεω, όπου στήθηκε μικροφωνική, αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκαν κείμενα. Στη συνέχεια ακολούθησε μοτοπορεία, όπου πετάχτηκαν δεκάδες χιλιάδες τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα. Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το Αιγάλεω και κατέληξε στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι, περνώντας από την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό και τη Νίκαια.

Η παρέμβαση αυτή αποτέλεσε την τρίτη διασυλλογική προπαγανδιστική δράση, μετά από αυτή στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων-Ιλίου-Περιστερίου στις 4/12 και στον Πειραιά στις 10/12. Οι αφισοκολλήσεις, τα μοιράσματα κειμένων, η τοποθέτηση πανό και η αναγραφή συνθημάτων, συνεχίζονται σε όλες τις επιμέρους συνοικίες και αυτή τη βδομάδα, στο πλαίσιο μιας μηνιαίας καμπάνιας με κορύφωση τη διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες/τριες & πρόσφυγες και ενάντια στον ενδοκυριαρχικό πόλεμο, στις 19/12, στον Πειραιά.

Αντιφασιστική Συνέλευση Πειραιά, Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου, Ρεσάλτο (Κερατσίνι), Μπλόκο στην εξουσία (Νίκαια), Pasamontana (Κορυδαλλός), κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω), κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι), Θερσίτης (Ίλιον), κατάληψη Αγρός (πάρκο Τρίτση – Ίλιον)