Φωτογραφίες από τη διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο και αλληλεγγύης στους μετανάστες στον Πειραιά

Αναδημοσίευση από το site του Ρεσάλτο
 Το Σάββατο 19/12/15 πραγματοποιήθηκε διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες-τριες και πρόσφυγες και ενάντια στον ενδοκυριαρχικό πόλεμο στην περιοχή του Πειραιά. Η πορεία είχε καλεστεί από τον αντιφασιστικό συντονισμό αυτοοργανωμένων συλλογικοτήτων από τις περιοχές του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας: Αντιφασιστική Συνέλευση Πειραιά, Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι, Ρεσάλτο (Κερατσίνι), Μπλόκο στην εξουσία (Νίκαια), Pasamontana (Κορυδαλλός), κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω), κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι), Θερσίτης (Ίλιον), κατάληψη Αγρός (πάρκο Τρίτση – Ίλιον) και πλαισιώθηκε από πολλούς επιπλέον συντρόφους και συντρόφισσες, πολιτικές ομάδες, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και καταλήψεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς και επιμέρους άτομα.
Η συγκέντρωση είχε καλεστεί στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.00, όπου και παραμείναμε για μία ώρα με μικροφωνική, μοίρασμα κειμένων και αναγραφή συνθημάτων. Στη συνέχεια, συγκροτήθηκε ενιαίο μπλοκ με περιμετρικά πανό και περιφρουρήσεις, από 350-400 διαδηλωτές/τριες, το οποίο κινήθηκε στο κέντρο του Πειραιά (αγορά, δημοτικό θέατρο, πασαλιμάνι), με παλμό, αναγραφή συνθημάτων, μοίρασμα κειμένων και τρικάκια σε όλη τη διαδρομή. Ακολουθούσαν ξεχωριστά μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης και της ΟΡ.Μ.Α.

Η διαδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση μιας μηνιαίας σχετικής καμπάνιας στις περιοχές του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας (την οποία διεύρυναν συντρόφισσες/οι με τις πρωτοβουλίες τους και σε άλλες περιοχές της Αττικής), με αφισοκολλήσεις, μοιράσματα κειμένων, αναρτήσεις πανό, αναγραφή συνθημάτων, μηχανοκίνητες πορείες και μικροφωνικές συγκεντρώσεις. Παράλληλα, θέλησε να συμβάλλει στην υπόδειξη του Πειραιά (και του αναμενόμενου “hot spot” σε κάποιο σημείο περιμετρικά του λιμανιού) ως κομβικού σημείου στο λεκανοπέδιο Αττικής σχετικά με την οξυνόμενη αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους και της ευρωπαϊκής ένωσης, με την ακόμα πιο αιματηρή θωράκιση των συνόρων, τα υπό συγκρότηση ενιαία σώματα συνοριοφυλακής, τα κέντρα διαλογής (hot spots), την επαναλειτουργία και πολλαπλασιασμό των κέντρων κράτησης, τις συστηματικές “επαναπροωθήσεις” και απελάσεις, τη διεύρυνση δηλαδή της κατάστασης εξαίρεσης για τους απόκληρους του εξουσιαστικού-καπιταλιστικού κόσμου που αντιμετωπίζονται ως περισσευούμενοι και ανεπιθύμητοι. Την ίδια στιγμή μάλιστα που οι πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία και ευρύτερα στον άξονα Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας κλιμακώνονται.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ 
ΧΤΙΖΕΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Αντιφασιστική Συνέλευση Πειραιά, Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου, Ρεσάλτο (Κερατσίνι), Μπλόκο στην εξουσία (Νίκαια), Pasamontana (Κορυδαλλός), κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω), κατάληψη Παπουτσάδικο (Χαϊδάρι), Θερσίτης (Ίλιον), κατάληψη Αγρός (πάρκο Τρίτση – Ίλιον)