Πορεία στη θεσσαλονίκη ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Αφίσα του NoLager Θεσσαλονίκης

Πορεία στη θεσσαλονίκη ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Αφίσα του NoLager Θεσσαλονίκης

Αναδημοσίευση από το site του NoLager Θεσσαλονίκης

Το κράτος έχει συνέχεια”

…δήλωνε ευθαρσώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα μμε

Την Τρίτη 10/2 στο νοσοκομείο Σωτηρία άφησε την τελευταία του πνοή ο 23/χρονος Αφγανός πρόσφυγας SAYED MAHDI AKBARE.

O SAYED, που κρατείτο στο Κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ διαγνώσθηκε πως έπασχε από χρόνιες παθήσεις.

Την Τετάρτη 11/2 μετανάστης από την Υεμένη αυτοκτόνησε στις 11/2 το βράδυ στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Θεσσαλονίκη. Οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητη τη νοσηλεία του και του παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή. Αυτοκτόνησε κάνοντας βρόχο με την μπλούζα του στο λαιμό του.

Την Παρασκευή 13/2 μετανάστης από το Πακιστάν 22 χρονων αυτοκτόνησε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Είχε περάσει 22-23 μήνες στην αμυγδαλέζα, αφέθηκε ελεύθερος και μετά από 1 μήνα τον έπιασαν στην Κρήτη. Ήταν στη φυλακή για 3 μήνες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στην αμυγδαλέζα για να ξαναεκτίσει το δεκαοκτάμηνο. Μην αντέχοντας να βιώσει τις ίδιες άθλιες συνθήκες, αυτοκτόνησε.

Και σ’αυτό σίγουρα είχε δίκιο.

…συνέχεια στις δολοφονίες μεταναστών

Όπως κάθε καπιταλιστικά ογανωμένο κράτος, έτσι και το ελληνικό, ασχέτως με το ποιά θα είναι η ομιλούσα κεφαλή του, το μόνο που μπορεί να κάνει με τη διαχείριση των μεταναστών είναι να προχωράει ακάθεκτο με μαστίγιο και καρότο. Τι κι αν εξωραϊστούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τι κι αν το ξύλο και το κυνηγητό γίνεται με τακτ. Το μόνο σίγουρο είναι πως ταυτόχρονα θα συνεχίσουν να υπάρχουν περιστατικά με ανθρώπους που εξοντώνονται στα σύνορα, που εγκλωβίζονται σε δουλειές για ψίχουλα, που πρέπει να ζουν με τις σφαίρες να σφυρίζουν στα αυτιά τους.

Ούτε μπορούμε, ούτε επιτρέπεται να κάνουμε πίσω πιστεύοντας σε φρούδες κοινοβουλευτικές ελπίδες βγάζοντας μόνοι τα μάτια μας. Ενάντια σε κάθε διαμεσολάβηση, οφείλουμε να στηρίζουμε τους αγώνες των μεταναστών/στριων που είναι και δικοί μας αγώνες. Όλοι μαζί, ντόπιοι και ξένοι, κομμάτια της ίδια τάξης, να αγωνιστούμε μέχρι το γκρέμισμα και του τελευταίου κέντρου κράτησης.

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 19/2, 17.00 ΚΑΜΑΡΑ

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Συνέλευση No lager στη θεσσαλονίκη