Στις ΜΚΟ η εργασία είναι φιλία με το στρατό και την αστυνομία! – Αφίσα από τους διαρρήκτες της φοιτητικής κουλτούρας

Στις ΜΚΟ η εργασία είναι φιλία με το στρατό και την αστυνομία! - Αφίσα από τους διαρρήκτες της φοιτητικής κουλτούρας> αφίσα που κολλήθηκε απ’ τους διαρρήκτες της φοιτητικής κουλτούρας
O ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. Δεν είναι απλά μια ιδεολογία που επιχειρεί να εξαφανίσει την πραγματική ταξική θέση των μεταναστών/τριών, παρουσιάζοντάς τους ως κακόμοιρους που αποζητούν βοήθεια από την πολιτισμένη δύση. Είναι, ταυτόχρονα, η συμμετοχή ενός συνόλου από υπηρεσίες του λεγόμενου τρίτου τομέα (στα όρια του δημόσιου και ιδιωτικού) στην κατά τα άλλα συνεχή στρατιωτική διαχείριση του πολυεθνικού προλεταριάτου. Οι ΜΚΟ, και οι αντίστοιχες υπηρεσίες που εμφανίζονται στα σύνορα και στα “hotspots”, είναι το μαλακό αλλά οργανικό, πακέτο του σύγχρονου φασισμού.
ΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΜΚΟ; Οι δουλειές έχουν ανοίξει. Οι μπάτσοι δεν έχουν πια το μονοπώλιο, αλλά δίπλα τους πλέον βρίσκουν και θα βρίσκουν δουλειά ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι άνεργοι. Η εργασία στις ΜΚΟ προτείνεται ως μια ενεργητική διαχείριση της ανεργίας, που παραδίδει τους/τις άνεργους/ες στην υπηρεσία της αστυνομίας.
ΚΑΙ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ; Η πολιτική διαχείριση και ο έλεγχος της ανεργίας. Έτσι, οι απόφοιτοι της ψυχολογίας, ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας, των ανθρωπιστικών σπουδών γενικά, μπορούν να πάρουν, επιτέλους, σειρά στη γραμμή των καθαρμάτων. Κάθε νέο hotspot, σημαίνει περισσότερη δουλειά για τις ΜΚΟ, περισσότερη δουλειά για αυτούς που είναι πρόθυμοι να σταθούν δίπλα στους μπάτσους, να μελετήσουν την διαδικασία της καταγραφής, του εγκλεισμού, και τελικά την ζωή, την εργασία και τον θάνατο των μεταναστών/τριων.
ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ:
ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΕΜΜΙΣΘΑ Ή ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ,
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.